Over Troepwandelcafé

Troepwandelcafé

Valkenburg aan de Geul heeft het eerste officiële Troepwandelcafé ter wereld: Taverne/ Speeltuin ’t Koetshoes.  ’t Koetshoes is een uitstekende uitvalsbasis voor Troepwandelen, wandelen met een duurzaam karakter.

Ontstaan

Het idee voor een Troepwandelcafé ontstond in september 2018, toen Os Gezelschap- een club van Valkenburgse ondernemers- een wandeling maakte in de bossen rondom ’t Koetshoes. Bewapend met knijpers en vuilniszakken verzamelden ze het aanwezige zwerfvuil en genoten ze na afloop van een gezellige avond in ‘t Koetshoes.

De initiatiefnemers zijn Remy Meijers (wethouder Milieu en Afval bij Gemeente Valkenburg aan de Geul), Raymond Crutzen (eigenaar Taverne ’t Koetshoes) en Remy Bordewin (ondernemer).

Gemeente Valkenburg aan de Geul

Gemeente Valkenburg aan de Geul is Focusgemeente in kader van Nederland Schoon en stelt extra budget beschikbaar om zwerfafval tegen te gaan. Daarnaast is ze lid van de statiegeldalliantie die zich hard maakt om statiegeld te heffen op kleine flesjes en blikjes. Ook heeft ze speciale programma’s ontwikkeld voor scholen om kinderen bewust te maken. De gemeente steunt Troepwandelen door  knijpers en middelen ter beschikking te stellen om initiatieven zoals deze te ondersteunen.

De gemeente wil ook alle andere initiatieven op het gebied van zwerfafvalbestrijding,  zowel van ondernemers als verenigingen en particulieren, stimuleren en faciliteren. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de gemeente via [email protected]

Vooralsnog beginnen we het eerste Troepwandelcafé van Nederland: die titel kan alvast niemand’t Koetshoes afnemen!

Zelf meedoen met Troepwandelen?

Wil jij ook op een duurzame manier genieten van de natuur en hierbij je steentje bij dragen? Doe dan zelf ook mee met Troepwandelen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over Troepwandelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Openingstijden | Maandag & dinsdag van 10:00 tot 18:00 uur - Woensdag tot en met zondag van 10:00 tot 20:00 uur.